Przepisy

Karol Okrasa

Karol Okrasa najzdolniejszy kucharz swojego pokolenia, odkrywca polskiej kuchni regionalnej. Jeden z najbardziej utalentowanych polskich kucharzy. Pierwsze doświadczenia zawodowe zbierał w hotelach "Jan III Sobieski" i" Bristol", gdzie - po jedenastu latach pracy - został szefem kuchni.

Laureat wielu prestiżowych nagród przyznawanych przez przedstawicieli branży kulinarnej (Chef de L'Avenir nadawany przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną, Oskar Kulinarny 2005 w kategorii Osobowość Kulinarna), a także środowisko dziennikarskie (HERMES 2007). Współzałożyciel elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, skupiającej najlepszych szefów kuchni w Polsce.

Giancarlo Russo

Giancarlo Russo przygodę z kuchnią włoską rozpoczął w wieku 7 lat. Zamiłowanie do kuchni przejął po ojcu, który prowadził własną restauracje na Sycylii.

Wykształcenie kucharskie zdobył w znanej szkole gastronomicznej Villa Santa Maria we Włoszech , a doświadczenie zawodowe zdobywał pracując w restauracjach włoskich w regionie Abruzzo , a następnie w 5 gwiazdkowym Hotelu Savoia di Firenze w Toskanii. W 1998 roku przyjechał do Polski propagować rodzimą kuchnię poprzez prowadzenie szkoleń w warszawskich restauracjach. Prace w Polsce rozpoczął w restauracji Venezia , a następnie był szefem kuchni w restauracji "Chianti" w Warszawie.